Workshop op: 28-08-2021

VOL!! – Workshop Breien met de breimachine – Breiproeverij

Workshop Breiproeverij – breien op de breimachine

Zaterdag 28 augustus 10.00 – 15.00 uur

Let op! Vanwege de covid19 maatregelen rondom groepsgrootte en organiseren van workshops is deze cursus verzet

van 24 april naar 28 augustus!

Maartje (van Strikks uit Maastricht) komt bij Selden sa lessen machinebreien geven! Wil je de geheimen van de breimachine ontdekken dan is dit je kans!

Over Maartje: Maartje is textielontwerper met een specialisatie in breitechnieken. 10 jaar geleden richtte zij samen met Suzanne ontwerpstudio STRIKKS op. De basis van Maartje’s praktijk is haar fascinatie voor het fenomeen dat je met EEN draad een constructie kunt maken waarmee ontelbare variaties mogelijk zijn. In verschillende workshops laat Maartje de mogelijkheden van de breimachine zien, waarbij ze jou inspireert en motiveert om te experimenteren met de techniek

De breiproeverij is er voor iedereen die graag wil weten of de breimachine iets voor hem of haar is. Maartje leert je enkele basistechnieken zoals een opzet maken, maar ook strepen en kantpatronen komen aan bod. Je komt van alles te weten over geschikte breigarens , soorten breimachines en er is ruimte voor vragen.

Zo kun je je  optimaal orienteren op datgene dat jij uit de breimachine wil halen.

Kom een dagje kennismaken met de breimachine!

Je hebt geen ervaring nodig. Na deze cursus kun je doorstromen naar de korte avondworkshop Intarsia breien of de workshop Fair Isle/Jacquard. Daar gaan we uitvoeriger in op diverse technieken.

Kosten: €139,= inclusief koffie,thee, lunch en versnaperingen tussendoor. Ook de materialen en garens (bij normaal gebruik) zijn inbegrepen.

Maximaal 8 deelnemers