Datum: 23-02-2016

Stipwerk, Staphorst en een bijzondere dag

welkom figeland selden sa workshop stipwerk

Staphorst, stipwerk en een bijzondere dag

Zo nu en dan mag ik een dagje vrij van de winkel om eens wat anders te doen dan mijn heerlijke werk bij Selden sa!  Dit was zo’n zaterdag.

Als verrassing voor een lieve vriendin die jarig was regelde ik een workshop. Omdat ze druk is met Zeeuwse knopen, Fries zilverwerk, Staphorster Stipwerk en meer in haar interieur te brengen kwam ik uit op een dagje stipwerk  bij  Figeland woon en kado (http://www.figeland.nl/) in Rouveen. Ooit gevonden op facebook en blijven volgen.

stempels figeland workshop stipwerk

        Heel veel verschillende stempels, best moeilijk om vormpjes te kiezen. De verf geeft druppels aan de stempel, voorzichtig de kleurtjes uitproberen en door stempels te combineren ontstaan er de mooiste patronen.

workshop figeland staphorster stipwerk

Na oefenen gaan we echt aan de slag, dit is op een stukje originele Staphorster stof. Ilona Figeland legt uit, verteld , geeft suggesties maar laat een ieder fijn haar eigen gang gaan.workshop staphorster stipwerk groepsfoto

 Na bijna 2 uur noeste arbeid was dit het resultaat!  Een aanrader voor wie eens wat anders wil .  Het was zo leuk om te doen.

Daarna mocht natuurlijk op verzoek van de jarige een bezoek aan de winkel voor tweedehands Staphorster kleding niet ontbreken. Wat is er veel gemaakt en bewaard in de loop der jaren, zo bijzonder om hier een kijkje in de geschiedenis te nemen. Prachtige wollen rokken, bedrukte mutsjes, kraplappen, fijn gebreide staphorster vestjes (die Figeland overigens verkoopt in hippe kleurtjes en op bestelling!) en nog veel meer, zo mooi!

Zo werd een mooie zaterdag in januari er eentje met een gouden randje, zoveel gezien, zoveel geleerd en samen zoveel genoten van deze dag!