Datum:

Sa!

Ok, ik ben geen regelmatige blogger, maar vind het nu wel tijd worden om eens wat van mij te laten horen buiten mijn Instagram en facebook.

Inmiddels zitten we met z’n allen al weer een aantal weken in lockdown.

Het is stil en saai in de stad.

Iets wat zelfs hier en daar begint te ‘wennen’, hoe vervelend het vaak ook is. Want: ‘we maken er het beste van”, “kop dr veur”, “samen sterk”, noem maar op! Ook ik probeer er , hoe lastig ook, positief mee om te gaan. Van zeuren krijg je rimpels, en van janken dikke ogen….

Nou, lieve volgers , ik kan je vertellen , dat positief er in staan is hard werken!

Omdat ik een echte ‘stenen’ winkel heb en daar ook heel bewust voor heb gekozen is het huidige lockdown beleid een ramp.

Ik mag niet doen wat ik het allerliefste doe: namelijk samen met mijn klanten mooie garens uitzoeken, de meest fantastische kleurencombinaties uitkiezen, advies geven, gewoon gezellig een bakkie doen of workshops geven. Dankzij de social media kan ik jullie gelukkig wel mooie dingen laten zien, je prikkelen om toch asjeblieft wat te kopen of te bestellen. Maar….

Dat heeft ook tot gevolg dat ik nu pakketjes mag inpakken, uit mag zoeken hoe verzendingen het best verstuurd kunnen worden, betalingen moet regelen en op tijd nieuwe materialen bestellen. Iets waar ik , en met mij, nog veel meer winkels mee moeten dealen om in ieder geval wat omzet te genereren. Om straks na de lockdown nog een winkel te kunnen draaien MOET ik dus wel. En helaas voelt het momenteel soms echt als ‘moeten’ en niet als MOGEN.

Ik merk ook dat er naast al die lieve, begripvolle klanten ( en gelukkig is dat 97% van mijn klanten) een kleine groep is die uitgaat van het bol.com principe: vandaag voor 24.00 uur besteld, morgen in huis.

Helaas gaat dat ‘m niet worden: niet alleen omdat ik niet altijd alles op voorraad heb maar ook omdat ik beperkt in de winkel ben. Ik woon op drie kwartier rijden van de winkel. Normaal geen enkel probleem, nu wel. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om zoveel mogelijk op woensdag en vrijdag in de winkel te zijn en al jullie bestellingen te doen.

Om het vol te kunnen houden ga ik het voorlopig ook niet anders doen.

Samen met een aantal lieve collega’s probeer ik , daar waar het kan, jullie bestellingen zoveel mogelijk uit te voeren of naar elkaar door te verwijzen. Jij blij en wij blij! En daarnaast is het ook heel fijn om met elkaar ervaringen te delen: gedeelde smart is halve smart toch?

Wat momenteel ook best vaak voorkomt is dat ik aan de hand van een vage foto van bv Pinterest uit mag vogelen wat voor patroon het is en welk garen en welke kleuren er gebruikt zijn. 1 op een dag zou te doen zijn, maar het komt momenteel toch 10 tot 15 x per dag als vraag.

Lieve mensen: Google is your friend: ook na Pinterest. En is het een Engels patroon: verdiep je eens een middag in een vertaallijstje, waarom wel op allerlei vage sites scrollen in de meest tropische talen en niet “gewoon” Engels proberen? Zie het als een uitdaging en niet als obstakel: er gaat een brei-of haakwereld voor je open, echt waar! ( Straks, als de winkel weer open mag en er weer ruimte is voor workshops gaan we er ook mee aan de slag. O, en trouwens ook met heel veel andere leuke workshops.)

Dus , wil je bestellen: graag!

Maar heb alsjeblieft wat geduld, er zijn minimaal 4 manieren om te communiceren en dat is voor het overzicht aan mijn kant wel eens lastig. Heb je na 3-5 dagen nog niks gehoord en je spambox gecontroleerd , tuurlijk laat het weten! Graag zelfs. En blijf bestellen , niet alleen bij mij , maar ook bij al die andere , leuke, kleine zelfstandige winkels!

Want geloof me, we hebben het nodig, anders zijn er straks na de lockdown geen leuke, kleine zelfstandige winkels meer over. En wordt het pas echt saai in de stad!

Liefs, Nynke