Datum: 24-04-2018

Over openingstijden en ander winkel(on)gemak…

Al bijna drie jaar mag en kan ik met heel veel plezier mijn eigen winkel draaien in Franeker.

Ik begon klein  in een setting van Spare space, waar we met 4 vrouwen  ruime openingstijden konden realiseren omdat we de tijd konden verdelen.

Ideaal voor de klant, die ruime tijden, iets minder voor mij.

Inmiddels mag ik al weer anderhalf jaar mijn winkel op een prachtige plek op het Noord draaien maar….wel in mijn uppie. Omdat een winkel draaien meer is dan alleen verkopen heb ik er bewust voor gekozen om  een aantal dagen open te zijn en daar ook niet van af te wijken zodat je (bijna) nooit voor een dichte deur staat op de dagen dat ik open wil zijn. Uitzonderingen zijn ziekte en ander ongemak maar dat snap je vast wel. (en die enkele keer dat er een cursus of markt is waar ik persé bij wil zijn!)

Ik heb mijn winkel en workshops met vallen en opstaan  opgebouwd en ben daar trots op!  

Ik heb er bewust voor gekozen om alleen wol & garen gerelateerde dingen te doen en verkopen.  Het is erg verleidelijk om er  nog  andere verkoop  bij te doen  of mijn oude vak als bloemiststylist uit te oefenen en bijvoorbeeld cursussen bloemschikken te geven.  Maar: Ik doe het niet!

Er zitten maar 24 uur in een dag en ik wil  naast mijn werk ook energie en tijd overhouden voor mijn gezin , familie en hobby’s. (ja mijn werk is ook mijn hobby!)

Juist omdat ik mijn winkel alleen draai ( nee, echt ik ben niet zielig !) vind ik het ook zo leuk om samen te werken!

In de loop van de jaren heb ik veel lieve mensen en bedrijven om mij heen verzameld.Het is zo inspirerend om  van elkaars kennis, kunde en adviezen te leren en profiteren!

Er zijn de meest leuke samenwerkingen ontstaan. Samenwerkingen die passen bij mij en de winkel die ik wil zijn. Samenwerkingen waar jullie als klant ook volop van kunnen meegenieten  want er ontstaan workshops, bijzondere garens en unieke producten uit die samenwerkingen. 

Soms echter, loopt een enkele samenwerking minder en moet je afscheid van elkaar nemen , hoe jammer dit ook is.

Om tijd en ruimte te houden voor mezelf, mijn gezin maar ook in de samenwerking met al die leuke bedrijfjes/personen kies ik er op dit moment voor  om mijn openingstijden niet te verruimen zodat ik   zelf altijd in de winkel aanwezig  kan  zijn. Ik hoop op je begrip daarvoor.

 En ja, dan sta je dus , helaas , nog steeds op dinsdag voor een gesloten deur…

De dagen dat de winkel geopend is ben je  van harte welkom  en help ik je graag met  advies, workshops  en mooie garens!  WOLkom!

6 reacties:

 1. Nynke je kan super trots zijn op wat je hebt gedaan en waar je nu staat
  Een fijne wol winkel waar je als klant met de nodige kennis wordt geholpen
  Ik ben blij dat ik jouw en je winkel heb leren kennen
  Ik wens je daarom veel succes voor de toekomst en hoop dat jouw winkel er nog lang mag zijn.
  Gr Yvonne

  1. Yvonne, dank je wel voor je lieve reactie, ben er stil van. xx Nynke

 2. Lieve Nynke ik vind je een topper! Je staat altijd voor (mij) iedereen klaar en bent altijd bereid om van alles uit te zoeken en v.w.b. De openingstijden geen probleem denk dat iedereen die in je winkel komt wel weet wanneer jij daar bent en dan denkt ok vandaag niet dan ga ik op de andere dagen! Mag graag bij je komen

 3. Nynke ik ben supertrots dat ik een van de bedrijven ben die met jou samenwerkt. Een samenwerking die mij en mijn werk optilt en laat groeien. Ik ben blij met onze samenwerking

Comments are closed.